Executive en Divisieteams

Een breed pakket aan interventieopties

Met een breed pakket aan interventieopties helpt Bert Iedema executives, toezichthouders en high performing teams om hun samenwerking verder te ontwikkelen en te verdiepen. Een ‘klassiek’ high performing traject brengt hij naar een nieuw level door een bijzondere plek in te ruimen voor het ontwikkelen van het ‘Team EQ’, een vaak onontgonnen terrein.

De intake omvat het bijwonen van een live teambijeenkomst, interviews met alle teamleden en het beoordelen van Emotie Cases (kort reflectieverslag van een gesprek of situatie). In de aansluitende groepssessie stelt het team de baseline vast, kiest het de belangrijkste verbeterpunten en wordt een plan van aanpak afgesproken. Gezamenlijk kiezen we uit een scala aan mogelijke interventieopties.

Mogelijke interventieopties

  • Procedures implementeren voor team besluitvormingsprocessen;
  • Training in omgaan met emoties en verhogen teamparticipatie;
  • Duurzaam verhogen van begrip voor en bonding van het team met key stakeholders binnen en buiten de organisatie;
  • Training van Teamleider en Teamnavigator;
  • Individuele coaching van teamleden voor zover vereist;
  • Aanbieden theoretisch kader voor zover vereist;
  • Procedures implementeren voor inchecken, voorbespreking en debriefing;
  • Integratie met ‘klassieke’ High Performance Team Training;
  • Coaching op basis EQ-vaardigheden;
  • Onboarding-procedure voor nieuwe teamleden.

Feed Forward

Glass House Exercise

De Glass House Exercise is een methode die Bert Iedema ontwikkelde voor de Masterclass Omgaan met Emoties in de Boardroom aan de Erasmus Universiteit. Deze zet hij in bij zijn coaching van executive teams. De Glass House Exercise is een perfecte manier om de teameffectiviteit en dynamics in korte tijd te verhogen. Zij kan ook uitstekend worden ingepast in een 24-uurs sessie of een high performance traject.

MEER WETEN

Zoek je een coach die op een magische manier de irrationele onderstroom transformeert?

Maak direct een afspraak

Dit zeggen klanten over

Teamcoaching

“Teamcoaching werkt echt! Als je emoties eenmaal doorhebt, is het verbluffend hoe je met enkele veranderingen de verbinding met collega’s aanzienlijk versterkt.”

Voorzitter global client team Big Four

“Al na de eerste sessie maakte ik als voorzitter van onze directie een sprong in het adresseren van emoties. Dat had een positieve invloed op onze effectiviteit.”Directievoorzitter

“Verbluffend waar de team facilitator mij allemaal op wees. Ik was enigszins bang voor ondermijning van mijn positie, maar het tegendeel bleek het geval: de team facilitator verhoogt mijn gezag en draagvlak!”Voorzitter internationaal consulting partnerteam Big Four