Business Reading

Een snelle en betrouwbare organisatie- of teamdiagnose

Een Business Reading levert concreet toepasbare informatie en sprankelende inzichten op en leidt zo tot betere besluitvorming en bedrijfsvoering en tot een samenwerking. Blokkades worden doorbroken en de energie gaat weer stromen. Elk denkbaar organisatievraagstuk leent zich voor een Business Reading. Je kunt kiezen voor een quick scan over de volle breedte, maar ook een specifiek thema of vraagstuk laten onderzoeken. Een Business Reading is net zo effectief, maar sneller en goedkoper dan een klassieke quick scan of bedrijfsdiagnose. De reden? Voor een Business Reading is vooraf geen informatie of research nodig. Na afloop van de Business Reading ontvang je een uitgewerkt rapport met een advies in heldere en zakelijke bewoordingen.

Business Reading in de praktijk

Voorbeeldvragen van klanten

  • Waarom lopen onze klanten weg?
  • Waarom dreigt dit investeringsproject te mislukken?
  • Hoe kunnen we meer inzicht krijgen in onze stakeholdersdynamiek?
  • Hoe kan dit team beter functioneren?
  • Hoe verhogen we het slagingspotentieel van deze start-up?
  • Welke overnamekandidaat past het beste bij ons?
  • Hoe versterken wij de verbinding met onze missie?
MEER THEMA'S EN VRAGEN

Organisatie- of Teamvraagstuk

Quickscan van organisatie of team

Je gevoel zegt dat er iets niet klopt in de organisatie. Je twijfelt aan de besturing, projecten lopen steeds vast, er is een dalende trend in het werknemersmoreel of je team functioneert om onduidelijke redenen niet optimaal. Maar je kunt er de vinger niet opleggen. De signalen zijn te zacht, onderbouwing is moeilijk en harde feiten zijn er niet. Een Business Reading in de vorm van een quick scan biedt een messcherp inzicht in de problematiek van je organisatie of team. Een quickscan kan ook worden ingezet als ‘early warning’ instrument. Er wordt dan onder meer gekeken naar het verdien- en businessmodel, de visie, missie, strategie, resources, klantrelaties, klantwaarde en relaties met stakeholders.

Hoe werkt een Business Reading?

Van intake tot verslag

De intake vindt telefonisch of per video plaats en duurt 20 tot 30 minuten. Deze intake is bedoeld om je vraag aan te scherpen. Informatie over de organisatie, het team of het probleem is niet nodig. Na de intake ontvang je per mail de conceptvraagstelling. Deze kun je rustig doorlezen en aanpassen waar nodig. Na een akkoord wordt de Business Reading uitgevoerd, waarbij Bert Iedema gebruik maakt van verschillende technieken. Binnen enkele dagen na de intake worden de belangrijkste bevindingen uit de Business Reading telefonisch met je besproken. Er is dan ook voldoende ruimte om nadere vragen te stellen. Na afloop van dit gesprek ontvang je een schriftelijk verslag per mail. Een Business Reading kost € 575,- excl. btw, inclusief intake en rapportage.

Wil je de diepste oorzaak voor je belangrijkste organisatie issues snel doorgronden, compleet met oplossingsrichting?

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

Dit zeggen klanten over

Business Reading

“Ik ben totaal verbluft over de diepgang en praktische toepasbaarheid die een Business Reading opleveren. Ik was ervan overtuigd dat we aan slechts 2 allianties werkten, maar Bert Iedema bleef erbij dat het er 3 waren. Pas enkele maanden later ontdekte ik dat een van de partners inderdaad stilletjes aan nog een derde alliantie werkte. Hoe een Business Reading precies werkt weet ik nog niet, maar ik kan hem van harte aanbevelen!”

Managing Partner

“Een Business Reading is magisch. De adviezen zijn helder en to-the-point. In eerste instantie twijfelde ik en nam ik slechts kleine stapjes, maar uiteindelijk blijken de adviezen toch spot-on te zijn.”

CEO

“Ik geef niet snel hoge cijfers, maar deze Business Reading was een 10. Bert heeft alle pijn- en ontwikkelpunten die er zijn benoemd, en ook heel duidelijk. Hij doet dat op een heel sensitieve manier, zodat deze punten ook goed binnenkomen en hanteerbaar zijn. Het is ongelooflijk wat Bert allemaal heeft ‘gezien’. Ik heb Bert vooraf gegoogled en ben enorm verbaasd dat hij als registeraccountant (die altijd saai zijn en zeker niet spiritueel zijn) zich hiermee bezighoudt en ook nog op zo’n niveau. Business Readings + feedback gesprek in deze vorm aanbieden is zeer waardevol.”

Managing Partner

“Bert weet als geen ander een spiegel voor te houden. Met behulp van Bert kon ik ook de weg naar mijn eigen intuïtie veel beter te vinden en benoemen. Sindsdien kan ik beslissingen met meer vertrouwen nemen.”

“Bert blinkt uit door aandachtigheid, bovendien maakt hij interventies die getuigen van lef en originaliteit. Werken met Bert laat je terechtkomen in een stroomversnelling van positieve ervaringen. Zijn grondhouding is hartelijk maar discreet.”

Directeur debatvereniging