Executive Coaching

Coaching voor topmanagers en executive teams

Ben jij of is je team minder effectief dan je zou willen? Realiseer je je doelen niet volledig of is er wrijving? Dat kan knap frustrerend zijn. Als executive coach begeleidt Bert Iedema topmanagers en executive teams om diepgaande inzichten te ontwikkelen, bewust te worden van blinde vlekken en beter om te leren gaan met de emotionele onderstroom. Zijn coachingsmethoden zijn gebaseerd op de modernste neurobiologische inzichten. Voor de Erasmus Universiteit ontwikkelde en geeft hij de masterclass ‘Omgaan met emoties in de boardroom’.

Bert begeleidt tevens regelmatig zelfevaluaties van RvC/T’s en besturen van uiteenlopende profit, non-profit en brancheorganisaties.

Waarom Merlin’s View?

De meerwaarde van Bert Iedema

  • Ruime ervaring als executive coach;
  • Dringt snel tot de kern door;
  • Zet zijn sterk ontwikkelde intuïtie in;
  • Focus op ontwikkeling emotionele intelligentie (EQ);
  • Beproefde en bewezen aanpak;
  • Reikt concrete en praktische technieken aan;
  • Gericht op duurzaam resultaat;
  • Korte trajecten met hoog rendement.

Personal coaching

De InSight Methode

Met de door hem ontwikkelde InSight Methode dringt Bert Iedema in zijn personal coaching snel door tot de kern van een probleem. Zijn coaching is gericht op het integreren van emotionele intelligentie en het realiseren van een duurzame gedragsverandering.
Bert werkt in zijn coaching met “Emotie Cases” en oefent concrete simulaties van conversaties.

Meer weten

Executive teamcoaching

Maatwerkpakket

Met een maatwerkpakket aan interventieopties helpt Bert Iedema executive teams en divisieteams om hun samenwerking verder te ontwikkelen en te verdiepen. Een ‘klassiek’ high performing traject brengt hij naar een nieuw level door een bijzondere plek in te ruimen voor het ontwikkelen van het ‘Team EQ’, een vaak onontgonnen terrein.

Meer weten

Zelfevaluatie

RvC, RvT en besturen

Op basis van één of twee actuele thema’s begeleidt Bert Iedema zelfevaluaties. Hij geeft to-the-point feedback in individuele sessies en tijdens de afsluitende groepssessie intervenieert hij op vier niveaus: governance, proces, emotionele onderstroom en inhoudelijk. Het resultaat? Diepgaande gezamenlijke inzichten en een concreet verbeterplan.

Meer weten

Zoek je een coach die een magische metamorfose tot stand kan brengen?

Maak direct een afspraak

Dit zeggen klanten over

Executive Coaching

“Voor een doorlopende professionele ontwikkeling is zo nu en dan coaching een absolute must. Bert is geen ‘gemakkelijke’ coach; zijn belangrijkste tools zijn een vlijmscherp fileermesje, een nooit liegende spiegel en soms ongemakkelijke vragen en opdrachten. Dankzij Bert’s coaching vaardigheden heb ik een aantal flinke stappen voorwaarts kunnen maken.”

Managing Partner

“Bert verstond de kunst om professioneel en met respect door te vragen op kanten van mijzelf waar ik me nauwelijks van bewust was. Dankzij de gesprekken kreeg ik nieuwe inzichten en kwam er later meer balans in mijn optreden. Hoewel soms confronterend, ging ik steeds met plezier naar de coaching gesprekken. De door Bert voorgestelde interventies hebben me veel gebracht.”Divisiepresident

“Dit is een bijzonder leerzaam proces dat veel inzicht geeft in de rol als toezichthouder en in mijzelf. Mijn belangrijkste ervaring is dat ik nu een helder inzicht heb in mijn drijfveren en waarden. Dit helpt mij absoluut om beter te functioneren als toezichthouder. Ik raad Bert aan om zijn methodiek als korte training aan te bieden aan andere toezichthouders. Bert is scherp en betrokken en dat is een belangrijk punt.”Lid twee RvT’s en DGA.