Boardroom Consulting

Een dreigend conflict of ernstige moeilijkheden?

Is er een (dreigend) conflict in de boardroom, sprake van een ‘1 seconde voor 12 situatie’ waarbij de onderneming in ernstige moeilijkheden verkeert of staan de (governance) verhoudingen op scherp? Dan heb je een ervaren en objectieve boardroompartner nodig die snel de kern van het probleem doorziet en met creatieve, onconventionele oplossingen in korte tijd een doorbraak kan realiseren, met oog voor de belangen van alle partijen.

Waarom Merlin’s View?

De meerwaarde van Bert Iedema

  • Grondige strategische en financiële kennis;
  • Brede governance achtergrond;
  • In staat om in hoog tempo knopen door te hakken;
  • Doelgericht, duidelijk en fair in de communicatie;
  • Verstaat de kunst om het vertrouwen van alle betrokken partijen te winnen;
  • Veel ervaring in (internationale) restructuring trajecten;
  • Levert creatieve oplossingen die het beslissende verschil maken;
  • Komt snel tot inzichten door een sterk ontwikkelde intuïtie;
  • Inzetbaar als adviseur, directeur of onderhandelaar.
Bert Iedema

Zoek je een boardroompartner die het onmogelijke mogelijk maakt?

kennismaken

Dit zeggen klanten over

Boardroom Consulting

“Bert kwam aan tafel op het moment dat eigenlijk niemand er nog een gat in zag. Ik ook niet. Hij doorbrak de lethargie en zorgde, op zijn eigen onconventionele manier, voor een oplossing die niemand voor mogelijk had gehouden. Een van de kleurrijkste personen die ik heb leren kennen. Weet complexe problemen, na een rollercoaster ride, perfect op te lossen. Stalen zenuwen.”

Advocaat klant

“Zijn insteek is steeds onverwacht en soms ondenkbaar, maar blijkt achteraf vaak het enig realiseerbare alternatief, dat bovendien de verhoudingen herstelt.”

DGA

“Onze advocaat kon niets meer voor ons doen en verwees ons naar Merlin’s View. In korte tijd hebben zij de kern van de problematiek boven water gekregen. Hun inzichten waren soms confronterend, maar absoluut noodzakelijk voor professionalisering van onze RvT en verbetering van de relatie met de directie. Bert’s absolute onpartijdigheid en snelle manier van werken brachten een stroomversnelling in de relaties.”

Voorzitter RvT

“In elke stap daagt Bert je uit om je af te vragen of je alle perspectieven hebt meegenomen. Hij brengt je steeds weer terug bij je eigen rol in het proces. Mij blijft in het bijzonder de vraag bij: ‘Als ik de ander niet begrijp, wat weet ik dan nog niet?’ Die vraag brengt mij steeds terug naar de luisterstand.”

Voorzitter bestuur

“Bert is ingeschakeld als interim directeur van ons vakantiepark, dat het financieel zwaar had en waar de bewoners een ander beleid wensten. Bert wist met een gedegen aanpak de financiële problemen op te lossen en door met veel geduld het gesprek met de bewoners aan te gaan de rust op het park terug te brengen. Zonder hem zouden we het niet hebben gered.”

DGA klant

“Bert’s governance inzichten waren voor ons zeer waardevol. Met de door hem voorgestelde interventies zijn wij als RvC veel effectiever geworden en hebben wij de relatie met de directie op een hoger plan kunnen brengen. Door af en toe te sparren hebben wij de ontwikkelingen kunnen versnellen en zijn we behoed voor een aantal verkeerde besluiten.”

Voorzitter RvC