Gedwongen verkoop van de onderneming

Internationale onderneming in foodsector

Vraag?

Cliënt stond als grootaandeelhouder het water aan de lippen, zowel privé als in zijn onderneming. Nadat alle reddingspogingen waren mislukt lag er een ultimatum van een bankconsortium om binnen enkele dagen in te stemmen met een gedwongen verkoop van de onderneming aan een derde, tegen een symbolisch bedrag. Adviseurs konden niets meer voor hem doen. Bert Iedema werd benaderd om te zien of hij nog een oplossing kon bewerkstelligen.

Aanpak

Door zijn excellente contacten heeft Bert twee weken uitstel bij het bankconsortium gekregen. In die periode heeft hij een koper kunnen vinden die een meerderheidsaandeel nam tegen storting van enkele tientallen miljoenen euro’s. In de due diligence periode vertrok de CFO, zodat hij ook die functie tijdelijk waarnam. Voorts sloot hij een sterk verlieslatende fabriek in het buitenland en een akkoord met de vakbonden, terwijl er sterke aanwijzingen waren voor een langdurige staking en een grote clash met de vakbonden.

Uitkomst

Cliënt was supertevreden met deze interventies, die door geen van de betrokken adviseurs voor mogelijk werden gehouden. Drie jaar later ontstond tussen cliënt en zijn mede aandeelhouder een groot conflict. Er was een patstelling ontstaan en partijen stonden op het punt te gaan procederen. Cliënt vroeg Bert Iedema of hij alsnog een minnelijke oplossing kon bereiken. In ongeveer acht gesprekken heeft hij voor cliënt een onderhandelingsresultaat kunnen bereiken dat boven zijn vraagprijs lag.

Op zoek naar een ervaren boardroompartner die in korte tijd een doorbraak kan realiseren?

kennismaken

Dit zegt de klant over Bert

“Bert kwam aan tafel op het moment dat eigenlijk niemand er nog een gat in zag. Ik ook niet. Hij doorbrak de lethargie en zorgde, op zijn eigen onconventionele manier, voor een oplossing die niemand voor mogelijk had gehouden. Een van de kleurrijkste personen die ik heb leren kennen. Weet complexe problemen, na een rollercoaster ride, perfect op te lossen. Stalen zenuwen.” – Advocaat klant

Advocaat klant